Kapot na keuring      Gepubliceerd op 29 augustus 2007

Han Rademakers laat zijn zeven jaar oude Opel Combo diesel APK keuren. Als laatste wordt de verplichte "roetmeting" uitgevoerd. Driemaal laat de garage de onbelaste motor vol gas draaien. Plots valt de oliedruk weg en raken de lagers defect, en dat is het einde van de auto. Ondanks dat de auto All Risk verzekerd is, weigert de verzekering de schade te dekken. Ook de garage wijst deaansprakelijkheid voor de 5500 gulden reparatiekosten af. Wat te doen?
Wat het juridisch lastig maakt, is dat de garage zich bij het testen heeft gehouden aan de Europese richtlijnen voor het testen van auto's. Toen deze richtlijnen werden vastgesteld, werd aangenomen dat maximaal 5 procent van de auto's deze test niet zou overleven. Maar, zo stelde Europa, die auto's zijn hoe dan ook niet goed genoeg. Juridisch valt er waarschijnlijk niks te winnen. Wat Han Rademakers nog wel kan doen is contact opnemen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (079-3458100). Zij kunnen namelijk zelfs achteraf controleren of de test correct is uitgevoerd. En mocht dat niet zo zijn, dan kan alsnog de garage aansprakelijk worden gesteld.  

De meeste banken investeren het geld van hun spaarders nog steeds in bedrijven die betrokken zijn bij milieuvervuiling, slechte arbeidsomstandigheden, schendingen van mensenrechten en wapenleveranties aan dictaturen.

Meer weten over Gelderland !!!

Gelderland 

Plaatsen in Gelderland  

 

 

Kranten in Gelderland en nog veel meer nieuws !!!

Barneveldse Krant 

Bennekoms Nieuwsblad  

Brummen

Culemborgse Courant

Dagblad Rivierenland

de Betuwegids 

de Gelderlander 

de stad Nijkerk

de Nijmeegse Stadskrant 

de stad Tiel en vele andere plaatsen

de stad Wageningen

Ede Stad

Geldermalsen Nieuwsblad 

Gelre Televisie voor Gelderland  

Hoog en Laag     Diverse kranten o.a. Arnhem, Bennekom, Doorwerth, Ede, Heelsum, Heveadorp, oosterbeek, Otterlo, Renkum, Rhenen, Wageningen, Wolheze

Lochem de stentor

M.fm streekradio 

Omroep Gelderland 

Scherpenzeelse Krant  

de Stentor    met vele andere kranten in de omgeving Apeldoorn, Deventer, Epe Vaassen, Flevoland, etc. etc.

Veenendaalse Krant

Veluwe west

Voors[t]otaal   

Scientias   laatste 100 nieuwsberichten

Actueel-nieuws   Burgernet

Niburu Nederland

 

Nieuws Google  Nederland  

Nieuws wel ingerichte kringen  

Overige kranten