'
  1. Informatie en voorlichting
  2. Gezondheid  
  3. Mannen overgang  
  4. Menzis   Zorgverzekeringen
  5. Salaris-informatie   
  6. Toeslagen Nederland   
  7. Vrouwen overgang  of  Vrouwenovergang
  8. Wikipedia organisatie Informatie

Agenda

Gezondheid

Kennis verbetering

Voorlichting

 

Trefwoorden: Seks & Relatie - Genieten van seks - Erectieproblemen - Libido - Hulpmiddelen seks - Seksleven

5 oefeningen voor betere seks

Geplaatst op: 27-04-2011
Artikel doorsturen
 
Twitter
Facebook
5 oefeningen voor betere seks

Tijdschriften staan er vol mee: tips voor een beter seksleven met dure speeltjes of medicatie. Niet nodig! Met een beetje – gratis - zweten buiten de slaapkamer, kun je de prestaties in de slaapkamer al een stuk verbeteren. Uithoudingsvermogen, spierkracht en flexibiliteit zijn namelijk onontbeerlijk voor een lange vrijpartij. Deze 5 seksercises zijn vooral voor mannen bedoeld, maar ook vrouwen kunnen er hun voordeel mee doen tussen de lakens.


Seksercise 1: Pushups
Opdrukken is, om voor de hand liggende redenen, de beste oefening om je seksleven een boost te geven. Als het nog niet lukt om je volledige gewicht op te drukken, begin dan met push ups tegen de muur. Ga voor 3 sets van 15. Heb je dit onder de knie? Ga dan een stap verder met opdrukken op je knieën. Zorg ervoor dat je je rug recht houd, terwijl je langzaam met je neus richting de vloer gaat. Vervolgens ga je voor volledige push ups.

Seksercise 2: Buikspieroefeningen
Na push ups, zijn de buikspieren het belangrijkste lichaamsgebied om te trainen voor het stimuleren van bedprestaties. Ook dat is logisch, gedurende seks gebruik je de buikspieren volop. Begin eerst met ouderwetse crunches. Lees hier alles over de beste buikspieroefeningen
Voor mannen én vrouwen is de volgende oefening een echte aanrader: lig op je rug met gebogen knieën. Duw je heupen omhoog en laat vervolgens je bovenlichaam en heupen weer langzaam naar de grond zakken. Ga voor 3 sets van 15. Nog een seksbooster: je heupen kantelen (pelvic tilt). Lig op de grond en strek je onderrug tot hij de vloer raakt. Het onderstaande filmpje toont de correcte uitvoering van deze oefening.


 

Seksercise 3: Deadlifts
Deadliften is een gewicht heffen in een voorovergebogen stabiele houding en gebogen knieën. Je tilt het gewicht op totdat je rechtop staat en de benen gestrekt zijn. Deze oefening houd je rug ijzersterk, wat goed van pas komt tussen de lakens. Het laatste wat je wilt is door je rug gaan tijdens spannende standjes. Let op, deadlifts worden vaak incorrect uitgevoerd met blessures als gevolg. Kijk daarom goed naar onderstaand filmpje. En vraag instructeurs in de sportschool om tips.

 

Seksercise 4: Side en twist bends 
Een sterk bovenlichaam is onontbeerlijk voor een langdurige vrijsessie. Side bends en twist bends helpen je torso sterker te maken en verbeteren je uithoudingsvermogen. Houd je niet van dit soort oefeningen? Zwemmen is een goed alternatief om een sterk bovenlijf te krijgen, want bij bijna alle zwemslagen komt de meeste kracht uit je romp.

Seksercise 5: Cardio
Hardlopenfietsenskaten, zwemmen, het zijn allemaal cardiovasculaire sporten die je libido levendig houden. Probeer op regelmatige basis aan je conditie te werken. Dus liever 5 keer in de week 30 minuten in de weer, dan in het weekend 2 uur achtereen sporten. Zo houd je een gezonde bloedcirculatie. Onderzoek heeft aangetoond dat sportieve mannen boven de 50 jaar 30 % minder kans op erectieproblemen hebben dan inactieve mannen. Ook is er een sterk verband aangetoond tussen obesitas en erectiestoornissen. Zaak dus om actief te blijven.

TIP – Ga eens 20 minuten voor een vrijpartij flink bewegen en vind zelf maar uit wat er gebeurt…

 

Gerelateerde informatie over seks

 

Auteur: Rachel van de Pol
Bronnen: Dokterdokter, WebMD, Fitnessnet


Gerelateerde artikelen:


 

Advocaten & Notarissen

'