Sporten in Arnhem

Sporten in Arnhem

Onderstaande nog controleren

De Ballet school  o.l.v. Inert Arts (geen website)     Voor informatie  024-3733400                Studio De Pas 44  Rijkerwoerd,  Arnhem

____________________________________________________________________

Wijkvereniging de Laar west  Brabantweg 115 in de Sport en OntmoetingsCentrum

YOGA voor volwassenen  

Tijdens mijn lessen “o.l.v. Yogadocente,  Margo Scharphorn “ staat de adem centraal, dit houdt in dat ik met de oefeningen de diepte in ga en zo je de oefening laat ervaren. Door de beweging van de adem te volgen ontstaat er ruimte en harmonie in je gehele lichaam en geest.

De les is opgebouwd met staande, zittende en liggende yogahoudingen. Na de eindontspanning  wordt er een kopje kruidenthee aangeboden.

 

Met ingang van I januari 2009 ” Brabantweg 115” zijn de cursus dagen op:

Dinsdagavond 18:45-19:45 uur en 20:00-21-00 uur

Woensdagmorgen van 10:30-11:30 uur                                               Kosten

Info. 026-3391882 (woensdag tussen 17:00-18:00 uur)       € 42 per serie van 12 lessen

 

Jeugdyoga bij de wijkvereniging De Laar west

 

Jeugdyoga is Hatha Yoga vertaald naar de belevingswereld van kinderen.

Kinderen ervaren de wereld anders dan volwassenen. Je zou kunnen zeggen dat ze hun rugzakje nog niet zo vol hebben met levenslessen zoals bij volwassenen wel het geval is.

Tevens leeft bij kinderen de fantasie nog heel sterk en hier wordt op in gespeeld tijdens de lessen. Een les wordt als volgt opgebouwd: in een kring samen gezellig de dag doornemen, hierdoor leren kinderen naar elkaar te luisteren maar ook even de voorgaande activiteit los te laten voordat ze aan de les beginnen.

Ik begin dan met het vertellen van een verhaal waarin verschillende yogahoudingen in verwerkt zijn. Doorgaans lopen we in de les samen door het verhaal heen en worden de oefeningen gedaan. Ik doe de oefeningen samen met de kinderen. Sommige oefeningen zijn met attributen zoals sjaaltjes of muziekinstrumenten en dergelijke. En er zijn oefeningen waar muziek bij gebruikt wordt.

Er worden ook aanrakingsoefeningen aangeboden, hier kun je denken aan op elkaars rug het weerbericht uitbeelden of met massagebeestjes elkaars rug masseren. Dit wordt gedaan om kinderen te laten ervaren dat aanraking heel prettig kan zijn en tevens grenzen te ervaren van prettig, niet prettig en dit ook aan kunnen geven.

Iedere les heeft zijn eigen thema zo kan het zijn dat we  tijdens een les het thema circus of de dierentuin hebben. In zo'n les worden oefeningen gebruikt waarbij het kind in de huid van een leeuw kan kruipen en zich groot en sterk gaat voelen. Of kinderen kruipen bijvoorbeeld in de huid van een vlinder en volgen het proces van rups naar cocon en dan naar vlinder. Van iets kleins naar groot wordt eigenlijk zijn eigen ontwikkeling in snel tempo ervaren.

In de lessen kunnen we ook in een andere cultuur stappen met andere gebruiken zoals bijvoorbeeld in de huid te kruipen van de indianen en dan verschillende proefjes ondergaan om te tonen aan het opperhoofd dat je een echte indiaan krijger bent.

 

Door het aanbieden van jeugdyoga maken we kinderen op jonge leeftijd al bewust van hun eigen lichaam, de ontwikkeling en de gevoelens die alle ontwikkeling met zich mee brengt. 

Kinderen die bewuster in hun lichaam zitten, leren bewuster grenzen aan  te geven van wat ze wel en niet prettig vinden aan anderen. Grenzen leren te ontdekken bij jezelf.

 

Margo Scharphorn    yogadocente

 ____________________________________________________________________

Health Center    

Salsa contigo   Bachata Merenque Zouk   Varkensstraat 4  Arnhem

SHK Sportcentrum   SHK Sportcentrum is het grootste sportcentrum van Arnhem en omgeving. In totaal 2200 m2 sportplezier! Ons hele gebouw is voorzien van airconditioning. Luchtbehandelingssystemen zorgen voor een optimale klimaatbeheersing. Ruime kleedkamers met een goede douchegelegenheid, infrarood sauna, airco in de zomer, verwarming in de winter en electronische kluisjes

Sporten in Arnhem  Informatie en doelgroepen met betrekking tot Sport in Gemeente Arnhem