Breien voor beginners

Breien is helemaal hip en trendy. Iedereen wil leren breien om zelf de leukste creaties te kunnen maken. Breien is ook heel ontspannend. Bovendien kun je je breiwerk bijna overal mee naar toe nemen om even lekker te kunnen werken waar je maar wilt.

Breien kun je op verschillende manieren leren. Het kan zijn dat iemand je helpt en je voordoet hoe het moet. Maar je kunt het ook jezelf aanleren.

 1. Alles over breien   Zie je ook steeds meer mensen lekker met een breiwerkje bezig en wil je zelf ook leren breien?
 2. 10-stappencursus breien   Elk breiwerk begint met het opzetten van steken. Met recht en averecht breien kun je vervolgens alle steken breien die je maar wilt.
 3. Breien   Welkom op onze site breien.nl. Beginnende en gevorderde breisters kunnen hier terecht voor informatie en de basisbeginselen van het breien.
 4. Breien met Facebook   Inspiratie nodig? Kijk hier welke tijdschriften nu in de winkel te koop te zijn. Maak je keuze: breien, creatief, haken, amigurumi 
 5. Garn studio   Drops design  Met deze pagina’s willen wij jullie het beste van de wereld van haken en breien brengen en we willen inspiratie, advies en nieuwe ideeën doorgeven – maar mis je iets op onze site, laat het dan aan ons weten.
 6. Handwerk    Handwerk.nl is dé online handwerkwinkel en heeft een uitgebreid assortiment voor bordurenhaken & breien van bekende top merken.

lerenbreien-01.jpgLeren-breien Wolplein    Leren breien was nog nooit zo simpel! In de gratis online breicursus van Wolplein.nl

 

 

  

Haken voor beginners

Voor het leren haken heb je een haaknaald nodig. Met behulp van garen maak je lussen die samen een patroon of motief vormen. De lussen zijn er van simpel tot ingewikkeld. Dit noemen we steken.

 1. Leren haken    In Europa werd er voornamelijk gehaakt om decoratieve stukken te maken.
 2. Leren haken met Wol plein   Wil je graag haken maar heb je nooit geleerd hoe? Volg dan nu de gratis online haakcursus van Wolplein.nl. Leren haken was nog nooit zo eenvoudig!
 3. Freppi Haakpatronenrok    Gratis haakpatroontjes voor rokjes. Een rokje voor meisjes, een rok voor dames of een rokje voor baby's.
 4. Hobby doos      Drops AlaskaDrops Big DelightDrops Eskimo en haar dikkere broertje Drops Polaris  Naast de aantrekkelijke prijs zijn er van deze garens meer dan 600 patronen gratis te downloaden.
 5. Alles overhaken/haaksteken     Er zijn veel verschillende haaksteken, maar waneer je de basis steken kent, kun je al gauw iets moois maken.

Haken-02.jpg Recht lapje haken en ......     

 

 

 

Borduren voor beginners

Leren borduren? Als je wilt leren borduren, moet je in ieder geval de kruissteek leren.

 1. Borduren met kruissteek   
 2. Alles over borduren    Twee simpele ingredienten die door jouw creativiteit en werk uitgroeien tot een handwerk waar je trots op kunt zijn, want een mooi borduurwerk is echt een kunstwerk.
 3. Handwerk borduren   Complete borduurpakketten van alle bekende borduur topmerken zoals Lanarte, Vervaco, DMC, Thea Gouverneur, Anchor, Eva Rosenstand, Marjolein Bastin.
 4. Miss-pompelmoes